Alla inlägg under oktober 2007

Av Sara - 10 oktober 2007 15:05


God eftermiddag!


Höstkylan kryper sig sakta närmare inpå kroppen. Jag säger sakta och menar det av hela mitt hjärta, för här nere i Skåne går det inte alls lika fort som jag är van vid. Hemma i Norrland brukar det gå till ungefär såhär: Pang! Bom! Ett tjockt lager av frost på bilrutan bara för att man har bråttom till jobbet just den dagen. Dessutom hittar man typiskt nog aldrig heller isskrapan den där första, stressade morgonen. Här i söder är det mer en känsla av att styret på cykeln känns lite svalt på morgonkvisten, eller att man kommer fram till skolan med ett löv som klängt sig fast i håret på en för att rädslan för att hamna på marken och tyna bort är för stark.


Därför begav jag mig till Indiska för att införskaffa några värmande attiraljer. Det visade sig att jag kommit till helt rätt affär, för där inne vimlade det, som alltid, av mysiga och mjuka ting som längtade efter att få hjälpa till att värma någon frusen själ i höstmörkret. Jag återvände hem med två par vantar, och morgonens cykeltur blev avsevärt mycket mer angenäm med mysvantar på händerna.


Vantar från Indiska: 59,50:- styck


De svarta funderar perfekt de dagar det fortfarande är ljummet i luften, och avsaknaden av fingrar passar utmärkt när man som jag börjar varje morgon med att skruva av en pytteliten ventilhatt och ägna någon minut åt pumpandet av punkterat cykeldäck. De grå har fleece på insidan och är sådär underbart mjuka och sköna och betydligt varmare än de förstnämnda.


Nu ska jag ge mig ut på en höstpromenad med min rosa iPod som sällskap, bloggar mer senare ikväll. Puss

Av Sara - 9 oktober 2007 18:06

Känns som att vi har styrt upp riktigt avancerad och fancy mat varenda dag hittils sedan vi flyttade in, med undantag för den dagen då blodpuddingen stod på bordet för att ingen av oss orkade bry sig. Idag är det andra undantaget: Joel jobbar sent, tror inte han är hemma förrän kring 22.30 eller något, så jag tyckte att det var läga för en ensamhetsmiddag framför datorn av icket-avancerad grad.


 


Lithells Kumlakorv, fullkornsmakaroner och den underbara Fetaosten från Appetina. Yum. Såklart även Heinz tomat ketchup som kronan på verket. Notera den totala avsaknaden på grönsaker (tyvärr händer detta alltför ofta när jag äter men oftast försäker jag knapra i mig lite "kaninmat" hursomhelst).


Jag har tänt ca 90% av alla lampor i lägenheten, planerar att sätta på TV:n och sitta och prata med folk framför datorn för att känna mig mindre mörkrädd och ensam.


Puss från mig

Av Sara - 8 oktober 2007 01:06


Ännu en helg har passerat. En otroligt lugn hemmahelg. Har mest legat i soffan, suttit framför datorn och ätit goda saker och sett mysiga filmer och serier. Filmen "Lucky You" med bl.a Drew Barrymore var en riktig Sarafilm, mysig och lite lagom intressant.


Idag har vi tvättat, inga missöden. Förra gången bytte mina trosor färg, men nu har jag lärt mig av mina misstag förhoppningsvis ;) Bar äntligen ner de sista flyttkartongerna från lägenheten till förrådet, det känns grymt bra. Det tog lite tid eftersom jag inte direkt prioriterat att packa upp mina kläder hittils, jag har haft för mycket annat på gång som har lockat mer. Nu blev det dock värsta "aha-upplevelsen" när jag packade upp och insåg hur liten koll jag verkligen haft på vad jag har i klädväg där i lådan. Jag har helt klart inte fått någon bra överblick när jag rotat runt i den 4 minuter innan det var dags att cykla iväg varje morgon.


När vi flyttade in tyckte jag att vi hade så himla mycket garderober här hemma, men Joels mor hade erfarenhet och hävdade att jag inte kommer att vara av samma åsikt efter ett tag. Aldrig kunde jag ana att jag skulle hålla med henne så snart, tre veckor och tre dagar senare inser jag till min stora förtvivlan att hon hade rätt. Typiskt mammor ;)


Nu måste jag styra upp en bäddning av sängen innan jag blir för trött och bestämmer mig för att sova utan sängkläder. Sedan blir det nog en kopp te och någon macka. Me like.


Puss och godnatt

Av Sara - 5 oktober 2007 12:18


Det är underligt ändå hur man kan komma in i nya rutiner i en ny stad så pass fort efter att ha levt på samma ställe i 20 år med samma rutiner.. Jag älskar min cykeltur till skolan varje morgon här i Lund, och även cykelturen hem om eftermiddagarna. 20 minuters vardagsmotion varje dag utan att man hinner märka av det. Jag gillar också min lägenhet och alla dess skrymslen och vrår. Bara för att det är mina skrymslen och vrår!


Däremot saknar jag otroligt myket att köra bil. Jag älskar verkligen att köra bil. Fortfarande precis lika roligt över två år efter körkortstagandet :) Saknar även min kära familj och alla andra där hemma såklart, men man är aldrig längre än ett telefonsamtal bort så det funkar det också.


Den 31:a oktober är det dags för min första hemvändning, och den 19:e oktoker kommer syrran hit till mig. Nu vet ni.


Puss

Av Sara - 3 oktober 2007 16:04


Något som jag aldrig drömt förut!


Jag drömde att jag dejtade John Travolta, trots att han hade en fru. Vi var ute och promenerade i Luleå och plötsligt dök det upp en hord av paparazzis. John blev livrädd att hans fru skulle få se oss på bild och vi lyckades täcka våra ansikten ganska lyckat ett tag, ända tills det visade sig att en av fotograferna vad en gamma klasskompis till mig som sa: "Sara, vad gör du med John Travolta? Han har ju en fru!" Och sen var vi upptäckta. Trots all hysteri åkte vi sedan hem tillsammans till hans fru och hälsade. Hon var faktiskt väldigt snäll. Sedan åkte jag hem. Därefter vaknade jag av Joels mobil.

Av Sara - 3 oktober 2007 14:31


Börjat denna otroligt välkommna lediga dag med att ta ett bad medan jag läste något kapitel i "Normgivningsmakten". Förfärligt tråkig bok, men vad gör man åt det? Det är förmodligen inte meningen att kurslitteraturen ska vara lika lättläst som senaste Veckans Nu! eller något liknande ;)


Igår hade vi först Tacosmiddag hemma hos mig och sedan utökades sällskapet med några fler gäster och vi fortsatte med en mysig vin- och ostkväll. Supermysigt och väldigt gott. Måste ta itu med att städa lite efter detta spektakel också men det verkar inte så farligt, bara lite disk.


Joel jobbar hela långa dagen och kommer inte hem förrän efter sju ikväll så jag har lägenheten för mig själv idag. Ganska passande ändå med tanke på att jag måste fortsätta läsa denna nedrans bok. Ugh.


Nu över till annat, Puss!

Ovido - Quiz & Flashcards